Υλικά
- 11/2 κιλό πέρκα φιλέτο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. λάδι
- 1 φλ. κρασί λευκό
- 3 λεμόνια (τον χυμό από τα 2 και το ξύσμα από το 1)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 1 κιλό πατάτες σε ροδέλες λεπτές
- αλάτι - πιπέρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 σκ. σκόρδο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι μαζί με τις φέτες του κρεμμυδιού. Αλατίζουμε το ψάρι και το τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά το λάδι με το σκόρδο, τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, το κρασί και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε με το μείγμα το ψάρι και τις πατάτες. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180C για 50'. Ετοιμάζουμε το πέστο χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά του, στο μπλέντερ για 30 δευτ. Σερβίρουμε το ψάρι με τις πατάτες ή με ρυζάκι και τη σάλτσα.
0 σχόλια