Λατρεύω τις σουπιές, είναι υπέροχες!! συνδυάζονται τέλεια με χορταρικά, είναι από τα πιο νόστιμα σαρακοστιανά φαγητά και αντικαθιστά επάξια τα πιάτα με κρέας.
Υλικά
Ρίχνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις σουπιές μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις πιουν το νερό, ρίχνουμε λάδι και τις τσιγαρίζουμε, έπειτα ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν και αυτά, μετά προσθέτουμε το σπανάκι, άνηθο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει ακόμα 10' και στο τέλος προσθέτουμε λεμόνι αν θέλουμε .
- 1 κιλό βρασμένο σπανάκι
- 1 κιλό σουπιές σε κομμάτια
- 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- αλάτι - πιπέρι
- λεμόνι
Ρίχνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε τις σουπιές μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις πιουν το νερό, ρίχνουμε λάδι και τις τσιγαρίζουμε, έπειτα ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν και αυτά, μετά προσθέτουμε το σπανάκι, άνηθο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει ακόμα 10' και στο τέλος προσθέτουμε λεμόνι αν θέλουμε .
0 σχόλια