Τζατζίκι παραδοσιακό

By mika - 11:00 π.μ.


Τζατζίκι παραδοσιακό

Αγαπημένο δροσερό και πικάντικο ορεκτικό συνοδεύει τέλεια τα ψητά κρεατικά, ταιριάζει με τα πάντα και δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Μπορούμε να το σερβίρουμε αλειμμένο πάνω σε ψωμί, ή σαν μεζεδάκι. Ανάλογα με τα γούστα μας προσθέτουμε ή αφαιρούμε όποιο υλικό θέλουμε.


Υλικά
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 - 3 σκ. σκόρδο 
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι 
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ. σ. ξύδι 
  • Αγγούρι 1/2 (τριμμένο και στυμμένο να φύγουν τα υγρά του) 


























Εκτέλεση
Λιώνουμε το σκόρδο στο μούλτι μαζί με λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να γίνει κρέμα, το ανακατεύουμε με το αγγούρι, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Το διατηρούμε στο ψυγείο. 

  • Share:

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. μία από τις αγαπημένες μου συνταγές!!! απλά τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ Γιάννη. Σταθερή αξία το τζατζικάκι μας, πραγματικά σε κάθε είδους τραπέζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή