Φαλάφελ ρεβυθοκεφτέδες
Υλικά
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί (τα ρεβίθια ωμά). Προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να δέσει το μείγμα,ώστε να μπορεί να πλάθεται, μπορούμε να ρίχνουμε και κουταλιές στο τηγάνι σε ζεστό, όχι καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τα φαλάφελ μέσα σε αραβικές πίτες με ντομάτα και κρεμμυδάκι.
- 250 γρ.ρεβύθια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ. σ. κύμινο σκόνη
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια αποβραδίς. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί (τα ρεβίθια ωμά). Προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να δέσει το μείγμα,ώστε να μπορεί να πλάθεται, μπορούμε να ρίχνουμε και κουταλιές στο τηγάνι σε ζεστό, όχι καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τα φαλάφελ μέσα σε αραβικές πίτες με ντομάτα και κρεμμυδάκι.
0 σχόλια