Υλικά
Για το ζελέ
Εκτέλεση
Διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό ανακατεύοντας το καλά. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Φτιάχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι η κρέμα να πήξει και να μην σβολιάσει. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε τη κρέμα όπως είναι καυτή. Έπειτα από 30' το βάζουμε για 60' στο ψυγείο μέχρι η κρέμα να κρυώσει καλά. Το βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω το ζελέ σιγά σιγά για να μην περάσει από κάτω και το αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ.
Για το ζελέ
- 2 φακελάκια ζελέ ότι μας αρέσει
- 2 ποτήρια ζεστό νερό
- 2 ποτήρια κρύο νερό
- 1 λίτρο γάλα
- 2 φακελάκια κρέμα Γιώτης βανίλια
- 12 κ. σ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι βανιλίνη άρωμα
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση
Διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό ανακατεύοντας το καλά. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Φτιάχνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι η κρέμα να πήξει και να μην σβολιάσει. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε τη κρέμα όπως είναι καυτή. Έπειτα από 30' το βάζουμε για 60' στο ψυγείο μέχρι η κρέμα να κρυώσει καλά. Το βγάζουμε και ρίχνουμε από πάνω το ζελέ σιγά σιγά για να μην περάσει από κάτω και το αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ.
4 σχόλια
Τα μπισκότα πρέπει να τα θρυφατισεις ενοω να τα κόψεις και να τα στρώσεις ή να τα
ΑπάντησηΔιαγραφήβάλεις ολόκληρα ;
Τα μπισκότα δεν τα σπάμε, απλά τα στρώνουμε ομοιόμορφα. Ούτε τα θρυμματίζουμε γιατί έτσι, όταν θα ρίξουμε καυτή τη κρέμα θα ανακατευτούν μαζί και δεν θα στέκεται, ούτε θα φαίνεται όμορφο το γλυκό. Αν τελικά επιλέξεις να το φτιάξεις, καλή επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο γλυκό το φτιάχνω συχνά....μια παραλαγή του για πιο ελαφρύ είναι αντί μπισκότων να χρησιμοποιήσειε. φρυγανιές κατά τον ίδιο τρόπο, τις οποίες τις ραντίζετε με ελαφρύ σιρόπι(που θα φτιάξετε με νερό και ζάχαρη) ή όπως κάνω εγώ σιρόπυ από μια κονσέρβα ανανά χωρίς ζάχαρη,Είναι το μοναδικό σιρόπι που είναι γλυκό χωρίς την προσθήκη ζάχαρης .Καλή επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο γλυκό, δροσερό και πανεύκολο. Όσο για την παραλλαγή που λες, έχω ήδη δημοσιεύσει μια συνταγή παρόμοια με φρυγανιές στη βάση του γλυκού. Αν θες ρίξε μια ματιά στα γλυκά ψυγείου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια, κομπόστα και ζελέ.