Πανεύκολα σιροπιαστά γλυκάκια, φανταστική συνταγή για να περάσει η νηστεία με υπέροχες λιχουδιές
Υλικά
Σιρόπι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τους χουρμάδες τα κουκούτσια και στη θέση τους
βάζουμε τη σοκολάτα. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε τετράγωνα ίσα κομμάτια. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε τα κομματάκια της σφολιάτας. Σε κάθε κομματάκι βάζουμε ένα γεμιστό χουρμά και κλείνουμε 2 από τις απέναντι γωνίες του φύλλου μας. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα βουτυρώνουμε πάλι όλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αντιστάσεις για 20' περίπου ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε σε πιατέλα, βράζουμε το σιρόπι για 7' από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός και τέλος τα περιχύνουμε με το σιρόπι (χλιαρό).
- 1 φύλλο σφολιάτας
- χουρμάδες
- σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
- λίγη μαργαρίνη λιωμένη για άλειμμα
Σιρόπι
- 1,5 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. νερό
- 2 κ. σ. λεμόνι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τους χουρμάδες τα κουκούτσια και στη θέση τους
βάζουμε τη σοκολάτα. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε τετράγωνα ίσα κομμάτια. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε τα κομματάκια της σφολιάτας. Σε κάθε κομματάκι βάζουμε ένα γεμιστό χουρμά και κλείνουμε 2 από τις απέναντι γωνίες του φύλλου μας. Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα βουτυρώνουμε πάλι όλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αντιστάσεις για 20' περίπου ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Αφήνουμε να κρυώσουν, τα βάζουμε σε πιατέλα, βράζουμε το σιρόπι για 7' από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός και τέλος τα περιχύνουμε με το σιρόπι (χλιαρό).
2 σχόλια
τους χουρμαδες τους λατρευω.πολυ ωραια συνταγη.και σοκολατα και σιροπι απο ολα.για αλλη μια φορα μπραβο.τους χαιρετισμους μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανεύκολα γλυκάκια, με τα πιο αγαπημένα μας υλικά. Πιστεύω ότι όποιος τα δοκιμάσει θα ξετρελαθεί!!!!! Μπορείς να τα σιροπιάσεις με διπλή δόση σιρόπι, είναι ακόμα πιο τέλεια!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή