Κολοκυθοκρεμμυδόπιτα λεπτή και τραγανή χωρίς φύλλο

By Μίκα - 7:30 π.μ.


Κολοκυθοκρεμμυδόπιτα λεπτή και τραγανή χωρίς φύλλο

Απλό ορεκτικό όμως γευστικότατο. Είναι τέλειο συνοδευτικό για κάθε γεύμα. Χρειάζεται μόνο 10' προετοιμασία με λίγα υλικά και είναι θρεπτικότατο

Υλικά
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1,5 φλ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. κορν φλαουρ
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη - πάπρικα
  • 1,5 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι



















Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ. σ ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι αλατοπιπερώνουμε και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν περίπου 7'.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190. Απλώνουμε σ΄ ένα μέτριο ταψί μια λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το κορν φλαουρ, το σκόρδο και τη πάπρικα. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός. Ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε να ενωθούν. Μεταφέρουμε στο ταψί και τ' απλώνουμε σε ένα λεπτό στρώμα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30' ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 20' πριν τη κόψουμε.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια