Τσιπούρες στο φούρνο με μανιτάρια και λαδολέμονο με μουστάρδα

By mika - 6:00 π.μ.


Τσιπούρες στο φούρνο με μανιτάρια και λαδολέμονο με μουστάρδα

Λατρεύουμε τα ψάρια οικογενειακώς είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Πολύτιμη τροφή με μεγάλη διατροφική αξία, μπορεί να ετοιμαστεί με διάφορους τρόπους και σε ελάχιστο χρόνο. Η εκδοχή με μανιτάρια και λαδολέμονο μουστάρδας είναι ακόμα ένας νόστιμος τρόπος για να τα απολαύσουμε σε λιγότερο από 30'.


Υλικά
  • 3 μεγάλα ψάρια καθαρισμένα και καλά πλυμένα
  • 500 γρ. μεγάλα μανιτάρια της αρεσκείας μας, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα στα 2 ή στα 4 (αν έχουμε μικρά μανιτάρια, τα αφήνουμε ολόκληρα)
  • αλάτι
Λαδολέμονο μουστάρδας
  • 2 σκ. σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες ή 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 3 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 ζουμερό λεμόνι ο χυμός του (ή όσο μας αρέσει)
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι








Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Αλατίζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και απλώνουμε τριγύρω τους τα μανιτάρια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του λαδολέμονου και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα ψάρια και τα μανιτάρια. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20' περίπου μέχρι να γίνουν τα ψάρια, αλλά να μην μας στεγνώσουν. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή με πατατοσαλάτα ή με χόρτα βραστά ή λαχανικά ή σαλάτα.

  • Share:

You Might Also Like

0 σχόλια