Αρακάς λαδερός κοκκινιστός με πατάτες

 Αρακάς λαδερός κοκκινιστός με πατάτες


Από τα νοστιμότερα ελληνικά λαδερά φαγάκια


Υλικά
  • 1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 καρότα σε ροδέλες
  • 5 πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος 
  • 3 κ. σ. πελτές ντομάτας
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι



Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ελαφρά. Προσθέτουμε τον αρακά, αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγο, ρίχνουμε τα καρότα και τις πατάτες, ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μαζί, προσθέτουμε τον πελτέ τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νεράκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, βράζουμε λίγο ακόμα χωρίς το καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου