Ραβανί νηστήσιμο με ινδοκάρυδο

Ραβανί νηστήσιμο με ινδοκάρυδο

Υλικά

Ραβανί
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 300 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ. ηλιέλαιο 
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
  • 3 φλ. νερό 
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας ή 1 κ. γλ. σκόνη κανέλας 



Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Αλείφουμε το ταψί μας με ηλιέλαιο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν, το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο. Σε άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα των υγρών. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Αδειάζουμε στο ταψί και το ψήνουμε για 30' περίπου.
Σιρόπι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τα βράζουμε για 8'. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε σιγά σιγά, με το ζεστό σιρόπι αφήνοντάς μέχρι να το απορροφήσει όλο. Μόλις το ραβανί κρυώσει το κόβουμε και το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου