Χαλβάς λευκός ψυγείου με μαρμελάδα


Χαλβάς λευκός ψυγείου με μαρμελάδα

Ένα γλυκό πανεύκολο, με φανταστική γεύση, δροσερό αφού
διατηρείται στο ψυγείο και οικονομικό. 


Υλικά
  • 1 λίτρο + 1 φλ. φρέσκο γάλα 
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 11/2 φλ. ζάχαρη
  • 11/2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φακελάκια βανίλια άρωμα
  • μαρμελάδα ότι μας αρέσει



Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρουν βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5' ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε ξανά. Μόλις κρυώσει λίγο η σιμιγδαλόκρεμα παίρνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα για κέικ και στον πάτο της στρώνουμε μαρμελάδα, από πάνω αδειάζουμε το χαλβά, ισιώνουμε την επιφάνεια του, τον αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και έπειτα τον παγώνουμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε ξεφορμάρουμε το χαλβά και κόβουμε σε μερίδες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου