Αρακάς λεμονάτος με πατάτες

Αρακάς λεμονάτος με πατάτες

Νηστίσιμος και νοστιμότατος ο αρακάς, λεμονάτος ή κοκκινιστός, μας δίνει γρήγορη απάντηση στο ερώτημα, τι να μαγειρέψουμε σήμερα; 


Υλικά
  • 1 κιλό αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 3 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο 
  • χυμός από 2 ζουμερά λεμόνια
  • 5 ποτήρια νερό περίπου
  • άνηθος ψιλοκομμένος
  • αλάτι - πιπέρι





Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μαραθούν λίγο, ρίχνουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα τσιγαρίζουμε και αυτά. Προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπίπερο, τον άνηθο, το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τον χυμό λεμονιών και αφήνουμε το φαγητό να βράσει ακόμα 5'. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου