Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 100 γρ. βούτυρο
- τυρί τσένταρ ή κεφαλοτύρι
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε μικρές φουντίτσες.
Τις πλένουμε και τις βράζουμε για 10' σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε, αλείφουμε ένα ταψί με 2 κ. σ. βούτυρο και στρώνουμε με τη σειρά: το κουνουπίδι, το τυρί, την κρέμα γάλακτος. Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε την φρυγανιά. Απλώνουμε το μείγμα βουτύρου και φρυγανιάς πάνω από το κουνουπίδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'.
0 σχόλια