Υλικά
Για την μαρινάδα
- 3 φλ. νερό
- 1 φλ. ξύδι
- 1 κλαράκι δενδρολίβανο
- 1 κουνέλι μεγάλο κομμένο σε μερίδες
- 10 μεσαία κρεμμύδια ολόκληρα
- 1 κονσέρβα ντοματάκι
- 2 κ. σ. πελτέ
- 4 φλ. νερό
- 3 σκ. σκόρδο
- 2 φλ. λαδοτύρι σε κύβους
- 1 φλ. λάδι
- αλάτι - πιπέρι - κανέλα - μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κουνέλι για 12 ώρες στο ψυγείο. Το στεγνώνουμε και το τσιγαρίζουμε στο λάδι καλά απ΄όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. Το αφήνουμε να βράσει για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. Κατεβάζουμε το φαγητό μας από την φωτιά και προσθέτουμε το λαδοτύρι. Ταιριάζει με τηγανιτές πατάτες, ρυζάκι, αλλά το απολαμβάνουμε και σκέτο με φρέσκο ψωμάκι.
Μαρινάρουμε το κουνέλι για 12 ώρες στο ψυγείο. Το στεγνώνουμε και το τσιγαρίζουμε στο λάδι καλά απ΄όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. Το αφήνουμε να βράσει για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει. Κατεβάζουμε το φαγητό μας από την φωτιά και προσθέτουμε το λαδοτύρι. Ταιριάζει με τηγανιτές πατάτες, ρυζάκι, αλλά το απολαμβάνουμε και σκέτο με φρέσκο ψωμάκι.
0 σχόλια