Αλειμμένη πάνω σε μια φέτα ψωμιού ή σε παξιμάδι, μέσα σε σάντουιτς, δίπλα σε μπριζόλα ή μπιφτέκια, ή ως ντιπ για λαχανικά, είναι από τους πιο αγαπημένους μεζέδες.
Υλικά
- 250 γρ τυρί φέτα (πικάντικη) σε τρίμματα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 200 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. τυρί κατίκι
- 1 πιπεριά πράσινη καυτερή
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. ξύδι
- πάπρικα καυτερή
Ψήνουμε την πιπεριά λίγο στο φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε την φλούδα και τα σπόρια και την πολτοποιούμε. Βάζουμε σε ένα μπολ την φέτα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το ανθότυρο, το κατίκι, την πιπεριά, το λάδι, ξύδι, λίγο αλάτι και το ανακατεύουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
0 σχόλια