Υλικά
Ξεπλένουμε τη φάβα καλά και την τοποθετούμε με αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 10' μέχρι ο αφρός να ανέβει στην επιφάνεια. Την στραγγίζουμε και την τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα με αρκετό νερό, αλάτι όσο θέλουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 45'. Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν η φάβα αρχίσει να στεγνώνει. Όταν έχει βράσει τη βγάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε την πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει εντελώς κρεμώδης. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο από πάνω απαλό ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού αν μας αρέσει και κρεμμυδάκια.
- 500 γρ. φάβα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- Απαλό ελαιόλαδο
- Χυμό λεμονιού
- Κρεμμύδι σε ροδέλες
Ξεπλένουμε τη φάβα καλά και την τοποθετούμε με αρκετό νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 10' μέχρι ο αφρός να ανέβει στην επιφάνεια. Την στραγγίζουμε και την τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα με αρκετό νερό, αλάτι όσο θέλουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 45'. Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν η φάβα αρχίσει να στεγνώνει. Όταν έχει βράσει τη βγάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε την πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει εντελώς κρεμώδης. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο από πάνω απαλό ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού αν μας αρέσει και κρεμμυδάκια.
0 σχόλια