Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού
Υλικά
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού το αλεύρι, το αλεσμένο αμύγδαλο, το μπεικιν, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα. Βουτυρώνουμε καλά με μαργαρίνη μια βαθιά φόρμα την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε σ' αυτήν το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180C με αντιστάσεις για 50' περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας. Αφήνουμε το κέικ για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 100 γρ. αμύγδαλο καλά αλεσμένο
- 250 γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη εκτός ψυγείου
- 2,5 φλ. ζάχαρη
- 1,5 φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 φακελάκι μπέικιν
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού το αλεύρι, το αλεσμένο αμύγδαλο, το μπεικιν, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα. Βουτυρώνουμε καλά με μαργαρίνη μια βαθιά φόρμα την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε σ' αυτήν το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180C με αντιστάσεις για 50' περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας. Αφήνουμε το κέικ για λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
0 σχόλια