Πρασόρυζο παραδοσιακό με ντομάτα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα από τη ρίζα και τα πράσινα φύλλα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τα καρότα, τα ντοματάκια και 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα πράσα, προσθέτουμε 4 ποτήρια ζεστό νερό και ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 15' ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια του βρασμού μερικές φορές και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι.
Απλό, νόστιμο, ταπεινό αλλά θρεπτικό πιάτο. Με τη συνοδεία καλής φέτας και φρέσκου ψωμιού, αποτελούν ένα πλήρες γεύμα. Αν πάλι θέλουμε να καταναλώσουμε κάποιο κρέας ή ψάρι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως συνοδευτικό.
Υλικά
Υλικά
- 1,5 κιλό πράσα
- 1 φλ. ρύζι καρολίνα
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 1 κουτί ντοματάκια ή 3 ντομάτες τριμμένες
- αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα από τη ρίζα και τα πράσινα φύλλα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα πράσα και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε τα καρότα, τα ντοματάκια και 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα πράσα, προσθέτουμε 4 ποτήρια ζεστό νερό και ρίχνουμε το ρύζι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 15' ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια του βρασμού μερικές φορές και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι.
0 σχόλια