Σιροπιασμένα τηγανιτά σφολιατάκια τέλεια!!
Γρήγορα γλυκάκια της στιγμής, οικονομικά και χωρίς κόπο.
Υλικά
Εκτέλεση
Χαράζουμε και κόβουμε την σφολιάτα σε κομματάκια. Τα πλάθουμε στην παλάμη μας σε μπαλάκια ή μπαστουνάκια στριφτά ή ρολάκια κλπ. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και μόλις πάρουν χρώμα, τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί, έπειτα τα ρίχνουμε στο σιρόπι (που έχουμε βράσει και έχει κρυώσει). Τα αφήνουμε ελάχιστα να σιροπιαστούν τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και σησάμι.
Γρήγορα γλυκάκια της στιγμής, οικονομικά και χωρίς κόπο.
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- σησάμι (ελαφρά καβουρδισμένο)
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- κανέλα
- 1 φλ. νερό
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- λίγη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χαράζουμε και κόβουμε την σφολιάτα σε κομματάκια. Τα πλάθουμε στην παλάμη μας σε μπαλάκια ή μπαστουνάκια στριφτά ή ρολάκια κλπ. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και μόλις πάρουν χρώμα, τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί, έπειτα τα ρίχνουμε στο σιρόπι (που έχουμε βράσει και έχει κρυώσει). Τα αφήνουμε ελάχιστα να σιροπιαστούν τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και σησάμι.
4 σχόλια
Πανευκολα και κυριως λαχταριστα.να σου πω πως μου θυμιζον λιγο διπλες.στα υποψιν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌντως πανεύκολα και πολύ οικονομικά, με 1 συσκευασία σφολιάτα βγαίνουν τουλάχιστον 32 κομμάτια. Είναι τέλεια, δοκίμασε να τα φτιάξεις άφοβα. Καλή επιτυχία!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελεια και ευκολα...στη στριφτη εκδοχη θυμιζουν ενα ισπανικο γλυκισμα που το πασπαλίζουνε με άχνη ,στα στρογγυλα θα μπορουσε να μπει κι ενα καρυδακι στη μεση και να πασπαλιστουν με καρυδα.πολυ ωραία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανεύκολα όντως. Εννοείς τα τσούρος!!!!!! Τέλεια και εκείνα!Θα τα δοκιμάσω και με καρυδάκι όπως λες.Ευχαριστώ για την ιδέα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφή