Πατάτες γιαχνί με πράσινες ελίτσες

Πατάτες γιαχνί με πράσινες ελίτσες


Νόστιμο φαγάκι, μπορούμε να το απολαύσουμε μόνο του με μια πράσινη σαλάτα, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμάκι, ή να το συνοδεύσουμε με κρέας ή κοτόπουλο, ακόμα και με μπιφτέκια φούρνου.


Υλικά
  • 1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ. σ. πελτές
  • αλάτι - πιπέρι
  • κύμινο
  • 1 κ. γλ. κανέλα σκόνη



Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε τις ντομάτες τον πελτέ και τις ελιές. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, κύμινο και κανέλα, αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 5'  και έπειτα ρίχνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν.

2 σχόλια:

litsa t. είπε...

καλησπερα και καλη χρονια.νοστιμο φαγακι.μη σας πω απο τα πιο αγαπημενα μου λαδερα.η κανελλα μου το χαλαει λιγο αλλα περι ορεξεως...να περνατε καλα.

mika είπε...

Εύχομαι και σε σένα καλή χρονιά.Αν θέλεις δοκίμασε το και με κανέλα γιατί πίστεψέ με αυτή κάνει την διαφορά στο φαγάκι αυτό.

Δημοσίευση σχολίου