Μπριζόλες χοιρινές στην λαδόκολλα
Υλικά
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Βάζουμε την κάθε μπριζόλα σε ένα φύλλο λαδόκολλας. Από πάνω βάζουμε διαδοχικά τη ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και την γραβιέρα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τυλίγουμε τη λαδόκολλα καλά για να μην να χυθούν τα ζουμάκια. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ταψί.Ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 1 ώρα τουλάχιστον. Αν θέλουμε μπορούμε προς το τέλος να ανοίξουμε τις λαδόκολλες για να ροδοκοκκινίσει το κρέας.Μπορούμε να τις τυλίξουμε και με αλουμινόχαρτο από πάνω από την λαδόκολλα έτσι ώστε να μην καεί η λαδόκολλα στο ψήσιμο.
Συνοδεύονται με ρύζι ή πατάτες ή πουρέ. Όταν θα σερβίρουμε, τις περιχύνουμε με λίγο από το νόστιμο ζουμάκι τους.
Υλικά
- 6 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
- 5 ντομάτες σε ροδέλες
- 3 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
- γραβιέρα σε φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
- ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Βάζουμε την κάθε μπριζόλα σε ένα φύλλο λαδόκολλας. Από πάνω βάζουμε διαδοχικά τη ντομάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και την γραβιέρα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τυλίγουμε τη λαδόκολλα καλά για να μην να χυθούν τα ζουμάκια. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ταψί.Ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 1 ώρα τουλάχιστον. Αν θέλουμε μπορούμε προς το τέλος να ανοίξουμε τις λαδόκολλες για να ροδοκοκκινίσει το κρέας.Μπορούμε να τις τυλίξουμε και με αλουμινόχαρτο από πάνω από την λαδόκολλα έτσι ώστε να μην καεί η λαδόκολλα στο ψήσιμο.
Συνοδεύονται με ρύζι ή πατάτες ή πουρέ. Όταν θα σερβίρουμε, τις περιχύνουμε με λίγο από το νόστιμο ζουμάκι τους.
0 σχόλια