Yπέροχη συνταγή για ιμάμ, πανεύκολη και πεντανόστιμη! Ένα κλασσικό φαγητό νηστίσιμο, γευστικό, καλοκαιρινό. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Υλικά










Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνουμε 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μεγάλη κατσαρόλα με το 1/2 φλ. ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε καλά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλατoπίπερo, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά να δέσει για 10' περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε καλά πιέζοντας με χαρτί κουζίνας. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα τις ραντίζουμε με ηλιέλαιο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις βάζουμε στη κατσαρόλα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30' περίπου. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, περιμένουμε να σταθεί 20' πριν το σερβίρουμε παρέα με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και τυρί φέτα.
- 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 3 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι - πιπέρι










Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με αλάτι και τις αφήνουμε 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Σε μεγάλη κατσαρόλα με το 1/2 φλ. ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε καλά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλατoπίπερo, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά να δέσει για 10' περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε καλά πιέζοντας με χαρτί κουζίνας. Τις τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα τις ραντίζουμε με ηλιέλαιο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις βάζουμε στη κατσαρόλα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30' περίπου. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, περιμένουμε να σταθεί 20' πριν το σερβίρουμε παρέα με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και τυρί φέτα.
0 σχόλια