Πατάτες γιαχνί με ρέγκα

 Πατάτες γιαχνί με ρέγκα

Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 2 κ. σ. πελτέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλη ρέγκα καπνιστή
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι




Εκτέλεση
Αφαιρούμε από τη ρέγκα το δέρμα, τα κόκαλα, κόβουμε το κεφάλι, την ουρά και κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες για 5'. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και τόσο νερό ώστε να το καλύπτει. Μαγειρεύουμε περίπου 40' μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Σκορπίζουμε τα κομμάτια της ρέγκας στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε για 10' και σερβίρουμε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου