Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο!
Τσιπούρες στο φούρνο, με ντομάτα και μουστάρδα. Η τσιπούρα είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια, είτε στα κάρβουνα είτε στον φούρνο, είναι το ίδιο πεντανόστιμη με απλά υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο μας. Το ζουμάκι όμως σ' αυτή τη συνταγή είναι τέλειο!!!!
Μπακαλιάρος τηγανιτός με κουρκούτι Ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ απλός, όμως το πιο βασικό είναι το ξαρμύρισμα του μπακαλιάρου. Χρειάζονται τουλάχιστον 24 ώρες και 4 φορές πρέπει να αλλάξει το νερό.
Κολοκυθοκεφτέδες με πράσινα κολοκυθάκια τηγανιτοί Λατρεμένο μεζεδάκι, τρώγονται μια χαρά και κρύοι οπότε είναι ιδανικοί για συμπλήρωμα στο κυρίως φαγητό.
Κουλουράκια νηστίσιμα αλάδωτα με σησάμι και ταχίνι πανεύκολα. Υγιεινά, τραγανά και πεντανόστιμα. Απλά τέλεια!!! Ότι πρέπει για βούτημα. Η δόση αυτή μας δίνει 60 κουλουράκια, είναι οικονομικότατη συνταγή.