Χουνκιάρ μπεγεντί (μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας). Το Χουνκιάρ είναι φαγητό της τούρκικης κουζίνας, γίνεται με μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας και πουρέ από μελιτζάνες που το συνοδεύει. Συνταγή λίγο μπελαλίδικη αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει.
Τυροκαυτερή με 3 τυριά και γιαούρτι Αλειμμένη πάνω σε μια φέτα ψωμιού ή σε παξιμάδι, μέσα σε σάντουιτς, δίπλα σε μπριζόλα ή μπιφτέκια, ή ως ντιπ για λαχανικά, είναι από τους πιο αγαπημένους μεζέδες.